Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  10,20 zł , zmiana od tamtej pory: -26,27%

Re: Analiza Bowim

Ostatnio dostałem książkę Benjamina Grahama. przejrzałem ja, ale zdecydowałem że nie będę czytał, bo jego rady powielają wnioski do których doszedłem sam po kilku latach inwestowania:)

Osobiście myślę, ze jak czegoś nie doświadczysz na własnym koncie, to i tak będziesz myślał, ze jesteś mądrzejszy od specjalistów. Każdy musi zaliczyć spektakularną wtopę, żeby nauczyć się pokory. tego raczej nie unikniesz. Ja swoja pierwszą zaliczyłem już rok po tym jak zacząłem grać, co przekonało mnie do przemyślenia całej strategii inwestowania. Potem zaliczyłem jeszcze jedna i ponownie zmieniałem podejście. Dostrzegam progres, bo teraz nie zaliczyłem żadnej spektakularnej wtopy (dzięki dywersyfikacji portfela), ale nauczyłem się, żeby mieć zawsze 25% kapitału w obwodzie na niespotykane promocje. Uważam, że każda porażka wyszła mi na zdrowie. Teraz np. dzięki Bowimowi wprowadziłem zasadę, że dobieram spółki ponad zakładany limit tylko w przypadku spadków powyżej 20%:)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOWIM -2,34% 7,52 2026-06-19 16:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.