Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Ambra S.A wydaje się wychodzić na prostą

Nieprawda. Wycena nie jest w sam raz. Ambra jest niedowartościowana. Ostatnia rekomendacja BPH jest wg mnie trafna (i na dodatek dość ostrożna).
Piszę tutaj tylko o samej różnicy w wycenie spółki na giełdzie i jej rzeczywistej wewnętrznej wartości. Do tego każdy sam musi sobie odpowiedzieć o ile urośnie rynek wina w Polsce i innych krajach działalności Ambry i czy Ambra urośnie razem z rynkiem czy może szybciej.
Rozumiem, że niektórym puszczają nerwy, bo ja też nie wiem co to za wymiany w ostatnich tygodniach i kto trzyma nisko kurs. Ktoś sprzedaje ktoś kupuje i nie chce kupować drożej.
Uważam, że wartość Ambry wynosi około 11-12zł za akcję. Taniej nie sprzedam (Ambra to 25% mojego portfela).

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AMBRA 0,00% 17,74 2025-11-20 12:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.