Dnia 2025-12-10 o godz. 07:37 ~Mat napisał(a):
> Ty serio in wierzysz w każde słowo które oni piszą.? Zobaczyłbyś moją listę @ od nich to byś sie zdziwił jak ładnie pisali o certyfikacji dla Orlenu .. oleju który jak tylko powstanie fabryka to będzie się działo bla bla bla…
> > Pamiętaj że koniec końców to jest jednak Mbf …
Ojejku, jakiś Ty biedny, mam Cię teraz pocieszać czy co ? Szukasz litości na tym forum ? No przykro.. O.K. jak chcesz to dobre słowo będzie teraz. Ogarnij się, musisz umieć dostosowywać się do zmiennych sytuacji. Straciłeś kasę, jasne wiem, ok. nic się nie stało, nauczka i lekcja która zrozumiana da sie przekuć w sukces. Im wcześniej pojmiesz to, że każdemu zdarza się błąd, zarówno Tobie jako inwestorowi jak i spółce, tym lepiej i szybciej odrobisz straty.. Niejednemu inwestorowi się to udało i niejednej spólce wyciągać wnioski ze swoich błędów, poprawić wyniki, zmienić profil i zarobić dla siebnie i dla inwestorów. A jak już ta ścieżka się otworzy to potem przychodzi czas zarabiania, i musisz umieć to dobrze ocenić kiedy wejść i jak długo trzymać.. Bo to bardzo ważne, jak nie najważniesze, długo trzymać. Z reguły zarabia sie dobrze w średnim terminie czyli 24-36 miesięcy nawet nie za dużym pakietem akcji. Ty wszedłeś po tym co widzę jak piszesz, za całą kasę , kiedyś tam, dawno tak widać z postów, straciłeś dużo no i jest teraz płacz. Tak się nie gra. Max 10% w jedną spółkę.No może 20% jak spólka ładnie rośnie, tak jak np tutaj. Ja mam właśnie taki pakiet na MBF. Naprawdę, uwierz, jak sam nie umiesz grać to znajdź wokół siebie jedną choć osobę która sobie radzi, ucz się od niej, obserwuj i wyciągaj wnioski. Stwórz na demo swój własny system a jak zacznie działać to dopiero idź na prawdziwy rynek. 5-6 spółek w portfelu to już max, reszta to kasa. Osobiście mam traz tylko 2. Gdyby nawet jedna spadła o 50% to nic nie poczujesz. A tak płaczesz po stracie na jednej spółce, bo staciłeś dużo. I nie pisz mi że tak nie jest, za długo bawie się w te klocki żeby nie widzeć co Ci się przytrafiło. Jak chcesz pomogę. Napisz dokładnie co się stało z Twoją kasą, jakie dokładnie to były błędy, mogę sporo pomóc. Jak chcesz zostawić do siebie kontakt to mogę prywatnie udzielić kilku lekcji. Bezpłatnie.