Do: MarAl również dziękuję za formę uznania. Myślę sobie, że to nie jest kwestia tzw. łatwości stosowania. Ta łatwość wynika zupełnie z innych uwarunkowań. Znam tą spółkę jak mało kto inny, ponieważ przepracowałem w tej spółce ładnych kilka lat doczekawszy się prywatyzacji i wejścia spółki na rynek równoległy.
Od tego momentu zaczęła się na dobre moja przygoda inwestycyjna nie tylko z tą spółką. Jak wcześniej wspomniałem, że nie jestem "graczem" a raczej inwestorem długoterminowym, stąd inne spojrzenie na problem biznesu.
W związku z publikacją wyników spółki za 2012r oraz prognozą wyników za 2013r, która będzie miała miejsce w Warszawie w dniu 21.02.2013r jest niemal pewne, że po tych informacjach zarządu kurs zacznie odjeżdżać w górę osiągając kolejne maksima - obserwuj kurs !
Kolejnym impulsem do wzrostu była wczorajsza wypowiedź prezesa spółki w TVN CNBC, który oficjalnie powiedział, że zysk na 2013r może być większy r/r o dobrych kilkanaście procent, co należy w obecnej sytuacji gospodarczej kraju uznać za sukces.
Jak do tej pory prognozy się sprawdziły z nawiązką.
Nie tylko wczorajsza sesja potwierdza zdolność spółki do osiągania kolejnych szczytów, ale po 21 lutym br będziesz miał powody do większego zadowolenia.
W załączeniu ciekawa analiza FXone
http://www.stockone.pl/analizy/102-analizy-bezplatne/37057-apator-analiza
Pozdrawiam, Grzegorz