Dnia 2022-11-18 o godz. 07:13 ~Nagaprawda napisał(a):
> Ja naganiam? Skończ z takimi far.mazonami to co kto robi ze swoimi pieniędzmi jego sprawa,na podstawie tego co tu się dzieje każdy niech wyciąga wnioski.A jeśli chodzi o naganiaczy to lepiej spójrz sam w lustro i odpowiedz sobie co chcesz osiągnąć tym swoim śmiesznym zachwalaniem.Bo ja np. nie mam tutaj ani jednego powodu aby wypowiadać się pozytywnie, jak wcześniej wspomniałem mam inne spółki w portfelu i bez względu co by się tam nie działo nie mam powodu by negatywnie się o nich wypowiadać a tutaj wystarczy spojrzeć na wykres,obroty i wszystko jest jasne
Nie przesadzaj z tym, że nie ma powodu aby wypowiadać się o spółce pozytywnie, wystarczy popatrzeć na raporty, realizację założonej strategii i plany - tu naprawdę niczego nie da się im zarzucić. Branża również jest znakomita, jedna z bezpieczniejszych w tych czasach. Od scalenia obroty dzienne wzrosły, kurs się ustabilizował na trochę wyższym poziomie, to już nie jest baza dawnego 0.18.
Tak, też mnie irytuje brak nagrody za cierpliwość w postaci wzrostów, plusa na portfelu, ale jest to jedna z dwóch spółek, którą traktuję długoterminowo (czyli conajmniej koniec 2023 ale raczej 2024), w ramach wolnej kasy dokupuję zbijając średnią nabycia akcji coraz niżej, kierując się fundamentem a nie wykresem. Tak, też jest lekka obawa, że spółka podzieli los tamexu, który mimo dobrych wyników idzie w dół i nie może się przebić, ale 4mass to jednak inna, znacznie lżejsza i dynamiczniejsza branża, z mniejszą ilością zależności rynkowych. Myślę, że póki co nie ma jednak powodów do niepokoju, raport roczny będzie bardzo ciekawy, a kolejny rok nadal mocno rozwojowy.