Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  17,48 zł , zmiana od tamtej pory: 49,31%

Re: AKCJONARIAT - może policzymy wspólnie ????

Ja już swoją "krecią" robotę wykonałem. Więcej nic nie wymyślę chyba że coś gdzieś się pojawi nowego albo komunikat o zmianie posiadania ale i tak wielu osobom powinno się nieco rozjaśnić bo gdyby fundy nie pożyczały akcji do shortowania to naprawdę stosunkowo niewiele akcji byłoby w obrocie.

Algorytmy "pykają" sobie pożyczonymi akcjami z S do K i na odwrót stąd wrażenie jakiegoś obrotu na Pepco ale gdyby zaprzestały swojej działalności to po obecnym kursie obrót byłby niewielki bo niby kto miałby handlować na tych poziomach ???

Jeśli dobrze policzyłem mamy w sumie ok.10% akcji w których nie znamy akcjonariuszy w tym tzw.ulica...i tu największa zagadka.
Ile osób skusiło się na akcje Pepco ???? To są akcje które duża spekuła chętnie odebrałaby drobnym....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PEPCO 0,46% 26,10 2025-10-03 17:00:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.