Fajne opracowanie. Ja ze swej strony zastanawiam się jaki był koszt elektrociepłowni - znalazłem porównywalny mocowo obiekt w Krośnie - realizacja w 2013 roku. 6,8MWt został zrealizowzany za ok. 40 milionów zł Niestety nie doszukałem się ile kosztowało to Agroligę. Może wy macie jakieś źródła.
link Jeśli koszt jest zbliżony do tego z załacznika, to byłby porównywalny z aktualną kapitalizacją a to tylko mała część firmy.
Odnośnie wyników za 2Q to ciągle uważam że będą dodatnie ale raczej nie będą lepsze od tych z poprzedniego roku (COVID a tym samym słabsza dystrybucja i niższe ceny - sugeruję się wstępnym raportem Astarty) dopiero Q3 i Q4 będą bardzo dobre. Analizując wyniki będę patrzył na przychody i zysk operacyjny, widać znaczny wzrost tych parametrów od czasu uruchomienia tłoczni oleju (wrzesień 2018) jeśli się to potwierdzi to będzie bardzo dobra wróżba.
Zysk netto analizuję globalnie za cały rok.Wyniki w branży agro moim zdaniem należy analizować w cyklach rocznych bo firma ma możliwość sterować przychodami i zyskiem sprzedając więcej w okresach lepszych cen tak będzie w Q3. Jakie są Wasze przemyślenia?
PS.
Zauważam wpływ aktywnosci na forum do kursu akcji dlatego zachęcam do wypowiedzi.