Skoro zamieściłeś wpis pod hasłem "expo", to należało zapytać wprost: czy ktoś będzie "u mnie" na wystawie, bo przez trzy dni nie ruszam się z lotniska w Bednarach. A Ty tu jakieś harcerskie podchody ... z obawy przed niespodziewaną wizytą akcjonariuszy ...?
Ja swojego nick'u na tym forum nie zmieniłem ani razu - nie muszę pisać w trzech osobach żeby uzyskać posłuch wśród narodu wybranego. Wiedział byś z kim piszesz, gdyby Prezes zwrócił na mnie uwagę kiedy stałem tuż koło niego - ani on mnie nie zna, ani tym bardziej Ty. Moja wiedza pochodzi z wielu źródeł dzięki czemu daję gwarancję, że jest zweryfikowana.
Raz mnie przedrzeźniasz, innym razem frazesujesz ... mi to nie robi różnicy, ale u Ciebie trąci zwielokrotnieniem osobowości.
To nie za mną masz dyskutować, ale z akcjonariuszami. Oni liczą, że ta Spółka jeszcze zrobi COŚ, dzięki czemu może odzyskają kasę, a Ja jedynie przedstawiam jakie są realia tego, za co firma wzięła się aktualnie i to zupełnie z przypadku oraz jak się prezentuje przedsiębiorstwo liczące na 30-40-to milionową kapitalizację - z inflacją to już powinno być ~60-80 ...
Czy 40, czy 100 umówionych rozmów, to nadal taka sama zerowa sprzedaż, a Wy zgodnie z zapowiedziami głoszonymi przez lata powinniście uruchamiać dwie-trzy instalacje tygodniowo. No i nie pisz, że dopiero zaczynacie, bo w taki sposób to można zaczynać ciągle i bez końca. Niedotrzymywanie zobowiązań, niewywiązywanie się umów, elementarne błędy popełniane w podstawowych sprawozdaniach i raportach, podawanie komunikatów pisanych niczym slogany marketingowe ... a przecież ciągle ma jednego i tego samego Prezesa - to stało się wizytówką i jest główną bazą mojego doświadczenia z T2P.
Szacunkową kalkulację instalacji PVT można zrobić w arkuszu na stronie internetowej - błąd statystyczny poniżej 5% ... ale trzeba znać konkretne dane, których firma nie posiada i nigdy nie miała z nimi doczynienia, więc tworzysz demagogię do prozaicznej, powszechnie dostępnej procedury ... jakie to trudne.
To nie wycena jest problemem ... problemem jest udzielenie odpowiedzi klientowi, ile prądu z paneli PV będzie mógł sprzedać lub rozliczyć, czyli jaki będzie okres zwrotu.