Dnia 2018-04-30 o godz. 16:04 ~Realista7201 napisał(a):
> ja mam pytanie bo nie rozumiem jednej rzeczy. Wygląda na to, że wiem kto ostatnio sprzedawał - fund złota jesień (PZU Ż). Tylko nie rozumiem po co. Pozbyli się przez pół roku 2M akcji - a kurs stoi w miejscu. Jakby się mieli wyprzedawać to by wywalili więcej. Ale wywalanie na dołku nie ma żadnego sensu - spółka jest wyprzedana i bez żadnych ryzyk (oprócz tekstów typu "bo VAT" "bo meteoryt może spaść na siedzibę "bo Kim Dzong Un" "bo wielcy disti z zachodu nagle zaczną sprzedawać ze stratą" blablabla)
> Wygląda mi na to, że kupuje głównie drobnica bo z matematyki wynika, że MCI trzyma swoje 77M. Jeśli MCI by nagle podskoczyło, to by się doigrało z KNFem.
> Coś mi tu nie gra. Technicznie spółka jest super inwestycją. Dokupiłbym jeszcze sporo (jestem na niewielkim plusie) ale nie wiem o co chodzi :) Spółka powinna być po jakieś 2,35-2,50. Ale jak nie wiadomo o co chodzi to może się tak kisić długo a chciałbym coś pozmieniać w portfolio :)
odpowiedz sobie na pytanie:
komu i dlaczego tak zależy na podtrzymywaniu kursu za wszelką cenę na niepłynnej spółce, której nawet drobnica tykać nie chce po niby taniości, choć niby jest twoim zdaniem "Technicznie spółka jest super inwestycją" ?