Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: A U X I L I U M - DO KOŃCA TYGODNIA 10 ,-PLN

Auxilium opublikowało wyniki za 10 miesięcy 2009 roku. Trzeba powiedzieć że są one imponujące. Przychody ze sprzedaży ogółem w miesiącu październiku 2009 roku osiągnęły poziom 284.084,02 zł i są wyższe o 18,5 % od przychodów ogółem zrealizowanych w analogicznym miesiącu roku 2008. Zysk bilansowy zrealizowany w październiku 2009 roku wyniósł 229.274,95 zł i jest wyższy o 1 300 % od zysku bilansowego zrealizowanego w październiku 2008 roku. Spółka ciągle się rozwija, rozbudowała grupę kapitałową wyodrębniając spółkę audytorską Auxilium Audyt Krystyna Adamus Jadwiga Faron Spółka Komandytowa. Ma podpisane umowy partnerskie z firmami audytorskimi z całej terenu Polski. Walczy o zlecenia na rok przyszły. Wypełnienie portfela na 2010 rok to nie lada wyzwanie, gdyż rok 2009 jest najlepszym w dotychczasowej historii spółki. Narastająco przychody ze sprzedaży ogółem za dziesięć miesięcy 2009 r. wyniosły 5.389.983,61 zł i są wyższe o 34 % od przychodów wypracowanych w okresie styczeń-październik 2008 roku. Zysk bilansowy za dziesięć miesięcy 2009 roku jest o 95 % wyższy w porównaniu z analogicznym okresem 2008 roku i wynosi 1.352.363,90 zł. Zarząd pomimo ogólnie nie najlepszej sytuacji na rynku i wciąż jeszcze odczuwalnym kryzysem idzie za ciosem realizując strategię rozwoju spółki. Do końca roku rozpocznie działalność trzeci już oddział spółki w Bielsku Białej. Jak już kiedyś pisałam Auxilium to perełka, jeden z liderów rynku NewConnect jeżeli chodzi o realizowane wyniki. Ma to odzwierciedlenie w kursie waloru, który przekroczył kolejne szczyty pokonując barierę 8 złotych.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TREX 1,97% 1,55 2025-11-26 15:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.