Altus TFI SA:
-Piotr Osiecki Prezes Zarządu Altus TFI m.in. - 2001-2004 Prezes Zarządu NFI Progress
-Rafał Mania – Przewodniczący Rady Nadzorczej Altus TFI w 2008 prezes zarządu Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Progress
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ciekawostka z 2008r:
"Kolejna osoba z branży TFI postanowiła zmienić działkę. Rafał Mania, który przed rokiem zrezygnował z fotela prezesa BPH TFI, by tworzyć własne Altus TFI, odszedł od swojego autorskiego projektu i zajął się innym - wszedł na rynek private equity i nieruchomości. Współtworzył firmę Asset Management Equity Fellows, której stał się prezesem i udziałowcem. Firma Rafała Mani wkrótce podpisze z NFI Progress i NFI Zachodni umowę o zarządzanie ich aktywami - napisał "Parkiet". "
Źródło: Parkiet
Ciekawostka z 2009r
Zarzad „Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Progress” Spółka Akcyjna z siedziba w Warszawie (dalej
„Fundusz” lub „Emitent”) informuje, e w dniu 6 listopada 2009 r. otrzymał od Pana Rafała Mania zawiadomienie o
nastepujacej tresci:
“Ja, Rafał Mania, w imieniu własnym oraz mojej spółki zalenej Barmontas Limited z siedziba w Nikozji (Cypr)
niniejszym informuje na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2) ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania
instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych („Ustawa”) (Dz. U. z
dnia 23 wrzesnia 2005 roku, Nr 184, poz. 1539, z pózn zm.), e wskutek zawarcia przez Barmontas w dniu 29
pazdziernika 2009 r. Umowy Sprzeday akcji na okaziciela NFI PROGRESS S.A., mój udział posredni w ogólnej
liczbie głosów w Narodowym Funduszu Inwestycyjnym Progress S.A. (dalej „Progress”), zmniejszył sie poniej
progu 5%. W wyniku ww. transakcji nastapiło zbycie przez Barmontas 4.759.623 (słownie: cztery miliony
siedemset piecdziesiat dziewiec tysiecy szescset dwadziescia trzy) akcji zwykłych na okaziciela NFI Progress S.A.
w ramach transakcji poza rynkiem regulowanym w dniu 29 pazdziernika 2009 r.
Przed zmiana udziału, ja Rafał Mania posiadałem przez spółke zalena Barmontas 4.759.623 (słownie: cztery
miliony siedemset piecdziesiat dziewiec tysiecy szescset dwadziescia trzy) akcje Progress, reprezentujace 6,01%
kapitału zakładowego Progress, uprawniajace do 4.759.623 (słownie: cztery miliony siedemset piecdziesiat
dziewiec tysiecy szescset dwadziescia trzech) głosów stanowiacych 6,01 % w ogólnej liczbie głosów w Progress.
Wskutek ww. transakcji, nie posiadam obecnie przez spółke zalena Barmontas głosów w Progress.
Brak jest podmiotów zalenych od zawiadamiajacego posiadajacych akcje NFI Progress S.A. Art. 69 ust. 4 pkt 6
ustawy o ofercie nie ma zastosowania.”
Podstawa prawna: art. 70 pkt 1 ustawy o ofercie.
NARODOWY FUNDUSZ INWESTYCYJNY PROGRESS SA
Jakieś pytania jeszcze ??? :-)