Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,51 zł , zmiana od tamtej pory: 247,06%

Re: a ja nie jestem optymistą

w IV kwartale spółka robi sobie swego rodzaju optymalizację a to jak realnie zarabia najlepiej widać na różnicy kapitału obrotowego i zobowiązań w porównaniu z III kwartałem
w IV kwartale jest to 1.726 mln przewagi obrotowego nad zobowiązaniami a w III kwartale było to 1.655 mln i tyle dziś mniej więcej spółka jest zdolna generować zysku ok. 70 tys

Bazowanie na dywidendzie choć na NC może brzmieć mało wiarygodnie tutaj akurat wygląda przyzwoicie.
Jednak nie ma się co podpalać i trzeba sobie zostawiać bufor na anomalia
Jakby sobie powróciło na 45 gr to wyglądałoby jeszcze ciekawiej
Nie liczyłbym tutaj na mega wzrosty ale jeżeli kogoś zadowala dywidenda to warto
Według mnie 6 gr z 50 to bardzo przyjemny 12% zysk w skali roku a licząc od obecnego momentu jest to 24% w skali roku przy założeniu wypłaty w sierpniu.

I co istotne bez drenowania spółki.
Jak sobie spadnie to dobrze a jak nie wzrośnie to też dobrze. Sytuacja nieco się skomplikuje jak kurs poszedłby w górę ale tylko dla tych co będą brać wyżej.
Dywidenda ma ten pozytywny wpływ, że przyciąga i kusi inwestorów co najmniej średnioterminowych.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GHYDROGEN 2,11% 1,45 2026-02-13 13:27:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.