Jak poczytasz moje wpisy z grupy tych ostatnich, to poznasz tym samym moje stanowisko w tym przedmiocie. Wspomnę tylko ogólnikowo, że wg mnie rzecz nie jest jedno płaszczyznowa. Tak jak pisałem, wg mnie na ten kurs wpływ mają płaszczyzny: fatalny sentyment na rynkach nowoczesnych technologii, jak i generalnie, przepływy między posiadaczami związanymi zawodowo z Moonlitem, ewentualnie w związku ze zmianami w składzie Rady Nadzorczej (co podejrzewam), spekulacja na Moonlicie (co dostrzegam po arkuszach zleceń na K i S oraz na dokonanych transakcjach i niewiadoma sytuacja z wynikami finansowymi Model Buildera (niewiadoma i zła cofa popyt, również na moim przykładzie, bo nie zajmuję się spekulacją). Nie dociera do mnie argument sprzedaży akcji przez tych, którzy kupili za 2 PLN/akcja, a tym bardziej za 5 PLN/akcja, bo odbywałoby się to z dramatycznymi stratami, wg mnie nie mającymi przełożenia na obecną sytuację Moonlita i Model Buildera.
W związku z zapowiadaną cz. 2 mojego wpisu po niedawnym NWZ Moonlita, informuję przy okazji, że wspomniany tekst przesłałem do działu forum Bankier.pl na początku tego tygodnia, zaraz jak się odezwali i zażyczyli sobie tego. Póki co milczą. Nie rozumiem, może go zgryzają i trawią, literka po literce i dlatego tyle czasu to trwa.