Wyniki spółki matki kiepskawe - potwierdzają, że to co mówią prezesi- że nie ma co liczyć na tę spółkę- córkę stomatologiczną tylko trzeba stawiac na nasz Milestone Medical z jego dwoma (na razie) urządzeniami - jest słuszne.
Nasze wyniki- sprzedazy nie było, a ja trochę nazbyt optymistycznie liczyłem, że cos sprzedadzą. Słowa Ossera: "A key element of our strategy includes entering the medical education market with the CompuFlo® Epidural Trainer (CompuFlo Trainer). The CompuFlo Trainer reduces uncertainty with objective measurements that help reduce the number of epidural attempts, build confidence and speed trainee competency for all techniques. Most recently, we announced that we signed an agreement to distribute the CompuFlo Trainer with American 3B Scientific, a leading supplier of didactic material for medical education covering North, Central and select countries in South America. We believe that entering the medical education market is an important step to position CompuFlo as a new standard of care for the next generation of anesthesiologists and certified registered nurse anesthetists." wskazują,że tu potrzeba jeszcze długiej pracy u podstaw- trzeba wychowywać rzesze młodych lekarzy , którzy będa uczyć się z naszym Compuflo Epidural a potem go uzywać.
Jak ktoś chce szukać pozytywów w wynikach - straty - zgodnie z wczesniejszymi zapowiedziami Ossera - maleją, bo urządzenie mamy gotowe i koszty spadły.
Kluczowe jest i tak to, co dziś powiedzą prezesi na konferencji, zwłaszcza w kontekście zapowiedzianej megaemisji w spółce matce. Ja bym oczekiwał mniej więcej takiego komunikatu: Super, że nam się udało zakończyc badania i rozpocząć sprzedaż Compuflo Epidural, ale tu postęp w sprzedaży będzie wolny. Urządzenie jest jednak fantastyczne i jest taką wizytówką naszych możliwości ( taki był zresztą jeden z celów). Teraz ściągniemy z rynku do spółki 30 mln USD i ruszymy z kopyta z gotowym przeciez urządzeniem do stawów (złożymy tez nowy wniosek do FDA) - tu wzrost sprzedaży na pewno będzie duuuuzo szybszy, bo i rynek 7 razy większy i procedura zabiegów duzo mniej skomplikowana. No i weźmiemy się za urządzenie do botoksu - tu rynek pewnie równie ogromny.
Wczoraj obroty na spółce matce nagle mocno wzrosły - 600 tys. akcji - nie w kij dmuchał, w trakcie sesji mocny spadek, potem to wyciągali.