Dla wartości wezwania kluczowa będzie decyzja GG - na ile wyceniają swój pakiet kontrolny.
Moim zdaniem dysponując wycenami w okolicach 40 pln za walor nie ulegną Orlenowi na poziomie 30-35pln.
Sądzę, że będą za cel mieć poziomy 45 + ...
Chociażby ze względu na brak dywidendy i dotychczasową walkę w naszym imieniu oraz kluczowy fakt - Energa nie finansowo się nie kurczy - wręcz przeciwnie ma najlepszy okres rozwoju i przychodów przed sobą. Z tego względu otrzymując pln, które się dewaluuje i nie mając na parkiecie lepszej alternatywy do przeinwestowania otrzymanych środków nikt rozsądny nie będzie zainteresowany poziomem 3x,yy.
Przy przejęciu takiego podmiotu poziom 60 +/- jest realnym i rozsądnym dla obu stron tego stołu.
Tytułowe 25 do końca lutego jest bardzo rozsądnym tytułem i scenariuszem ale to nasze decyzje o zbyciu, zatrzymaniu lub dobieraniu będą kluczowe dla dalszego toku wydarzeń i docelowego scenariusza z wyceną końcową - ruch nie tylko po stronie Orlenu - także po naszej...
Ja dobieram nie tylko na IKZE jak kiedyś opisywał Emeryt - który rozmnażał swoje konta - ja nadwyżkę dopisuje do rachunku maklerskiego i tyle w tym temacie.