to nie fundusze zdołowały kurs, ale przestraszona część ulicy, która nie potrafi czytać ze zrozumieniem; akcji nie mam więc nie naganiam, ale jeżeli wierzyć prezesowi to spółka przygotowywała się od dawna na taką ewentualność, a i tak nie ma tragedii bo przy rynku z niskimi marżami spółka będzie na plusie, więc gdzie tu dramat? jeżeli ktoś jest w temacie to wie, że te marże to jest sinusoida tak samo jak ceny metali i faktycznie może być tak, że 3Q 2017 to może być dołek, a wiadomo co będzie po dołku, odbicie i to silne i tylko Alu na to czeka, aby wtedy zapakować moce produkcyjne pod sam korek i trzepać mamonę; tak więc porównywanie z Ergisem to chyba nienajlepszy pomysł, ale ok nie czepiam się; nie za bardzo jest z kim porównywać na gpw, jak już coś to z kimś z przemysłu metalurgicznego lub ewentualnie motoryzacyjnego; szczerze powiem myślałem, że nawet niżej spadnie i trochę jestem zawiedziony bo chciałem kupić, no, ale cóż poczekam, choć ci co mieli uciec to może już uciekli, któż to wie; niemniej jednak Alu to dobra spółka, co jak widać nie powstrzymuje ludzi od sprzedawania, ale na giełdzie zawsze ktoś sprzedaje