Bo graja tylko inwestorzy indywidualni a musza wejśc fundusze a te wchodzą dopiero po rekomendacji . Narazie mamy rekomendacje 7,2 zł z 8 grudnia 2020roku BOSia dokładna tylko dla klientów Bosia
https://strefainwestorow.pl/instrument/1098/recommendations
Rekomendacja jest tak niska bo wg BOSIA zysk za 4q 2020 roku to tylko 9 mln POMYLILI SIĘ TYLKO O 400% BO MAMY 37 mln
i zysk za cały rok 2021 według nich to 24 mln bo wg ich wiedzy Marvipol odda W 2021 ROKU TYLKO 400 LOKALI bo inwestycja Unique Tower aż 500 najdroższych lokali została przesunięta na 2022 rok co mija sie z prawda bo firma podaje że oddanie bedzie w tym roku wiecej firma która była przy podpisywaniu umów Heimstaden który kupił ostatnią 1/4 częśći tej inwetycji wieże D z podaniem terminów zakończenia tej inwestycji podaje terminy wyrażnie pisze ze to ma być 3q tego roku przeciez firma podpisując nie pozwiliłaby sobie na okłamywanie szwedzkiego inwestora .
Dentons doradzał Heimstaden Bostad AB (Heimstaden), trzeciemu co do wielkości w Europie właścicielowi i operatorowi nieruchomości na wynajem, przy zakupie trzech kompleksów mieszkaniowych w Warszawie - Unique Tower, Moko Botanika i Studio Okęcie o wartości 85 milionów euro. Wszystkie lokale pochodzą z segmentu BTR (build-to-rent) - sektora mieszkań na wynajem. Inwestycja obejmująca 647 lokali została zakupiona od warszawskiej spółki deweloperskiej - Marvipol Development.
Unique Tower to luksusowy kompleks mieszkaniowy przy ulicy Grzybowskiej 51. Budynek oferuje 136 lokali o łącznej powierzchni 24.000 m kw.
Transakcja została przeprowadzona w formule forward purchase z terminem oddania tej inwestycji do użytku w III kwartale 2021 roku.Dentons doradza Heimstaden Bostad przy nabyciu trzech projektów mieszkaniowych na wynajem w Warszawie - W kancelariach - rp.pl Zatem BOS musi zmienić swoje wg mnie mylne podejśćie do wyników 4q i całego 2021 roku wtedy inwestorzy instytucionalni rusza na zakupy . ja trzymam bo ponizej 15 zł nie opłaca mi sie sprzedawać wole dywidendę wypłacone tylko 20% dywidendy dające 40 gr z zysku za 2020 rok plus 20 gr w grudniu zaliczki za 2021 rok .
Kazdy orze jak może widać inni widocznie sprzedaja i uważają ze c/z 4 to za wysoko .