A wytłumaczysz mi co niby zgłoszenie KNF praktycznego da akcjonariuszom? Obrót jest wstrzymany, więc nic nie mogę zrobić z akacjami a o to mi głównie chodzi. KNF nie odblokuje obrotu, bo nie ma raportu i koniec gadki.
Na Aqutechu KNF nałożył karę na prezesa i co pomogło to jakoś ludziom, którzy mieli akcje? Słyszałeś coś o odszkodowaniach dla nich? Ano właśnie... Kara idzie do SP zamiast do oszukanych, taka to masz sprawiedliwość w naszym państwie. Jak sobie sam nie złożysz pozwu, to urzędy kontroli nic ci nie dadzą. Ale żeby zrobić sprawę musisz mieć dowody oszustwa np. w postaci mijania się z prawda w raportach kwartalnych, a dopóki nie masz raportu rocznego to nie masz dowodu. No i koło się zamyka.
Tutaj jest kaplica pełną gębą bo jak zgłosisz i dopatrzą się jakiś naruszeń, to pożegnaj się z hajsem ze swoich akcji - ich wartość będzie wartością papieru toaletowego - a jak nic nie zrobią to akcje i tak będziesz miał zawieszone. Osobiście obawiam się, ze utknąłem z makulaturą której nie mogę rozliczyć nawet jako straty.
Dobra szkoda gadać po próżnicy. Niech się tutaj dzieje wola nieba. Może odezwę się jak będzie bliżej kolejnego terminu nie-wydania raportu:)