Nie marudze, podaje ci fakty, czyli to co powiedzial Jarzynski w wywiadzie, a co Ty nieslusznie odczytujesz jako obietnice. Ty tez masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Najwyrazniej tak, bo nigdzie nie pisalem, ze wyplata dywidendy w 2013 roku to dobry pomysl. Chyba oczywiste jest, ze jak jest w pyte kasy i biznes sie rozwija, to mozna CZESC zysku na dywidende przeznaczac. Podkreslam CZESC, bo za reszte firma powinna sie rozwijac - jak sie nie rozwijasz to sie cofasz bo inni sie rozwijaja. Dotyczy to zwlaszcza takiej malutkiej firemki jak PROCAD, ktora w prospekcie emisyjnym miala zapisane projekcje zyskow na poziomie 4 mln zlotych rocznie. Uwazasz, ze w tym skladzie, bez dalszego rozwoju taki wynik jest mozliwy? Duze firmy moga sobie pozwalac na wyplate calego zysku, PROCAD do takich firm nie nalezy.
Przypomne moze, bo widze, ze z historia u niektorych nie najlepiej, ze swego czasu (chyba za 2010 rok) zarzad rekomendowal wyplate dywidendy w wysokosci 9 groszyna akcje, podczas gdy zarobil 8 groszy na akcje. Dobrze to czy zle?
Co do biurowca, to sie pytaj zarzadu, nie mnie, po co im biurowiec. Poszukaj sobie w raportach biezacych z 2010 roku. Wedlug raportu i planu jaki mieli, to juz chyba powinni konczyc ten biurowiec w tym roku, no ale z czego by go mieli zbudowac to ja pojecia nie mam, przeciez Wy chcecie dywidendy.