Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,77 zł , zmiana od tamtej pory: -71,75%

Re: 2,59 zł za Orphee

Dnia 2016-06-04 o godz. 10:06 ~Siwaka napisał(a):
> Pandora Twoje obawy wydają się słuszne co do zachowania kursu. Jednak zauważ, że każda kupiona akcja w orphee w przypadku rozjechania się kursu obu spółek w sposób odbiegający od parytetu to dodatkowy zarobek. Problem polega tylko na tym, że nie wiadomo jaka będzie relacja kursów spółek w momencie zapisów a w zasadzie w ostatniej chwili jak zapisy będą realizowane.
>
> Myślę że zależność na poziomie 0,83 będzie mocno pilnowana niezależnie do kierunku w jakim podąży kurs.

daj mi racjonalne uzasadnienie dla decyzji kupna choćby 1 akcji Orphee w poniedziałek

chcesz spekulacyjnie zarobić na różnicy pomiędzy parytetem a wartością giełdową spółki? ile chcesz zarobić z założeniem, że musisz długo czekać na zarobek bo cała procedura do momentu zarejestrowania akcji to ponad pół roku, 20%? 30%? zapraszam na Fluid tam masz spekulacyjnie tyle bez czekania

po za tym który akcjonariuszy sprzeda Ci swoje akcje o 30% taniej?

i nie mówię tu o transakcjach 2k 3k akcji, tu problem mają akcjonariusze posiadający po 100k i to oni są zrobieni w trąbę

trzeba będzie się zastanowić gdzie jest najczulsze miejsce całej operacji ze strony organizatora tej żenady, ktoś kiedyś dobrze napisał na forum, przetrwaliśmy Tuorę to tym bardziej przetrwamy Płocicę

ja najchętniej sprzedałabym swoje akcje 30 czerwca, ale być może będę musiała zmienić plany, trzeba obserwować co będzie działo się dalej i szukać drugiego dna, bo ja w uczciwość dużych graczy nie wierzę

ci akcjonariusze co zakładają, że kurs Cormay będzie rósł do góry może nie mają większego problemu z podjęciem decyzji, ja zakładam że akcje Cormay będą spadać więc dla mnie teraz priotytetem jest wyjście z inwestycji w ORP z jak najmniejszą stratą

masz racje, że istotne są również terminy, 30 czerwca walne, potem memorandum, pół roku ważna wycena, pewnie zakładają że do grudnia cała akcja będzie miała finał, jaki będzie w grudniu kurs Cormay z analizatorami a jaki bez?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.