Nie wybielam zarządu - stwierdzam że nawet jak oszukał, to tutaj są takie perspektywy że nigdzie się nie wybieram.
Ja to się poczułem oszukany na Scope - mieli wypłacić kilkaset złotych dywidendy, ale z uwagi na otoczenie rynkowe zdecydowali, ze tego nie zrobią wyjątkowo pomimo określonej polityki dywidendowej. Pewnie mógłbym się obrazić stwierdzić, ze to oszuści i sprzedać akcje, ale jednak przyszłość tam jest na tyle ciekawa, że zdecydowałem, że lepiej dokupić.
Tam miałem do zrobienia nawet 150% na akcji z samej dywidendy, a ty się tutaj burzysz, ze dostałeś 7% zamiast 14%.
Pewnie zarząd zachowali się nie fair (o ile to prawda z tymi 2 zł), no ale to nie pierwsza i nie ostatnia spółka, co nie realizuje polityki dywidendowej. Z drugiej strony perspektywy są świetne, więc jest to dla mnie do przełknięcia. Jak dla Ciebie nie, to przecież nikt nie trzyma na siłę. Jak zjedzie niżej, bo ludzie poczują się zbulwersowani to tym lepiej dla mnie - dokupię i wezmę sobie dywidendę na ich rozczarowaniu, a potem poczekam już na pełna premierę IFZ, żeby sobie od tego poodcinać kupony.
Pomijam już to, że są różne stopnie "oszukiwania" akcjonariatu. Zapraszam na MG, to może zrozumiesz, czemu uważam, że tutaj tragedii nie ma w tym aspekcie.
Poza tym ja nie wiedziałem o tych 2 zł, więc mnie nikt nie oszukał, bo wchodziłem tylko pod premierę i jakąś tam dywidendę. Dostałem 1 zł i dla mnie ok.