Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  15,20 zł , zmiana od tamtej pory: -59,34%

Re: 16 zultych a jak nie zaczyma sie to 7 zultych - Wadlek, co dalej?

Dnia 2023-08-08 o godz. 21:22 ~Ivi napisał(a):
> Ja ciągle trzymam ale kupowałam po 5 zł jak spadnie do tego poziomu to z chęcią dokupie. To prawda że giełda mega zaskakuje . Decydując się na inwestycje na GPW założyłam że tych pieniędzy po prostu nie mam.

Ja pewnie z kilka razy kupowałem i sprzedawałem Sunex.
Pierwsze wejście było gdzieś przy 8 czy 9 zł.
Ostatnie wejście na początku tego roku przy 24, czy 28 zł, ale szybko się zmyłem przy kilku procentach na minusie.
Od tej pory, to już tylko sobie patrzę jak spada, wyleczyłem się z tego, że spadek to okazja do kupna i mnie nie kusi.

I też tak mam, że "wszystko mi jedno", co się stanie z kasą wpakowaną w giełdę.
Nawet jak stracę wszystko, to w żaden sposób nie wpłynie to na moje życie.
Po prostu to taka zabawa, z wrzuconymi pieniędzmi, która może trwać do końca życia, jeśli będą z tego setki tysięcy czy miliony, to będę się cieszył, że było warto, a jeśli będzie porażka, to trudno, nie wszystko, co próbujemy robić w życiu kończy się pomyślnie ; )

Inna sprawa, że staram się dywersyfikować - obok akcji złoto i nieruchomości - tam poszło o wiele więcej kasy, i tak sobie myślę, że może i lepiej, tam mniej buja i nie wywołuje emocji, a zyski też są.

Nawet miałem taki pomysł, żeby mieć każdego roku tyle sztabek złota, ile mam lat - ale na razie dałem sobie spokój, nie wiadomo, co będzie, gdy wojna się zakończy.

Co ma być to będzie, poprzedni rok mimo wybuchu wojny był łatwiejszy, w tym roku jakoś mniej pomyślnie mam z trafnymi decyzjami.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SUNEX -0,16% 6,18 2025-10-03 16:48:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.