Jw, masz całkowitą rację w tym, co napisałeś.
A ja bym jeszcze dodał, że (przynajmniej w teorii) jako drobni akcjonariusze, wszyscy powinniśmy grać do wspólnej bramki. I chore dla mnie są sytuacje, gdy ktoś wybiera się na WZA (bo ma blisko, bo ma czas itp) a nie chce potem tutaj na forum napisać, co też tam było. A przecież kurs akcji dla każdego jest taki sam. To, że ktoś był na WZA nie oznacza, że ma 2 razy wyższy kurs akcji, bo ma jakieś tam informacje z WZA. Reszta nie ma informacji oficjalnych i co - ma gorszy kurs z tego powodu ? Nie, jedziemy na tym samym wózku :-) Ja mam akurat daleko do Bydgoszczy i m. in. dlatego nie jeżdżę na WZA. Zresztą bardziej mam interes w innych spółkach. Hub.Tech od pewnego czasu traktuję bardziej jako "ciekawostkę ustrojową", choć jestem cały czas przygotowany do ewentualnych większych wzrostów kursu. W każdym razie, gdybym miał blisko na WZA, to bym nic nie kombinował tylko bym pojechał a potem tutaj krótko w punktach zreferował co i jak. No ale to może tylko ja mam takie "dziwne" myślenie.
Szkoda, że też swego czasu nie doszło do tego, żeby zawiązać porozumienie akcjonariuszy. Może też dlatego, że wtedy było wiele wystraszonych dusz na forum. Woleli chyba uciec (nawet z dużą stratą) niż coś próbować działać. Ja teraz akurat nie narzekam i myślę, że się dość sporo akcjonariatu też "wymieniło". Natomiast nie wiem, czy jest szansa na jakieś większe "zjednoczenie". Inna sprawa, że też nie wiadomo, czy by to coś pomogło a jeśli tak, to na ile.
A maliniaka to oczywiście należy traktować jako taką pacynkę na forum. Masz rację jednak, że chyba lepiej w ogóle mu nie odpisywać. Tym bardziej, że merytorycznej dyskusji to z nim nie ma. Zawsze udaje i będzie udawał, że jego racje są najprawdziwsze.