Wszedłem w JWA sześć miesięcy temu ale wcześniej poszperałem czym spółka się zajmuje jakie robiła kontrakty jakie negocjacje prowadzi prowadziła i w ramach sprawdzania nabyłem płatną grę zaginiony J takich jak ja pewnie w 2019 było kilku
link zresztą widzę nawet komentarze z 2019 pod grą. I jakież było moje zdziwienie gdy w raporcie czytam, że produkty w tym gra zaginiony nie przyniosły żądnego przychody a co z moimi 5 zł pewnie z 500 zł albo więcej z tego wpadło do spółki w 2019 gra ma pobrań miedzy 100 a 500. Trochę się zawiodłem bo liczyłem, że dobra zmiana jednak rzetelniej będzie podchodziła do raportowania a wystarczyło dać zdanie „niewielkie przychody” bo pytam gdzie się podziały moje 5 zł
I tu zasadnicze pytanie czy jeżeli takich półprawd jest w raporcie więcej a biegły badający raport roczny złoży zawiadomienie do KNF o tym że zarząd podając nieprawdę próbował manipulować kursem to czy problemy ma tylko zarząd i rada nadzorcza czy mogą zawiesić notowania np. do czasu wyjaśnienie ?