Może się mylę ale ci co obejmował po 10 groszy...dla nich sprzedaż w każdej cenie jest zyskiem.
To smutne że tak się zachwala spółkę ... że ma takie perspektywy i zyski a jak już jest po emisji to z perspektywy kilkunastu miesięcy widać że zysków nie widać.
A korekta w dół przychodów może oznaczać że perspektywy rozwoju nie są tak cudowne jak obiecywano.
Naprawdę jestem szczerze zaskoczony tym że ta spóła ma tak słaby zysk.
Zwłaszcza w tej ogólnie niepewnej sytuacji z takimi wynikami to na powrót do wyjściowych 70 groszy raczej nie ma co liczyć w najbliższym czasie.
Zwłaszcza że ci co kupowali po 10 groszy i tak mają zysk
Ten raport mnie naprawdę podłamał - nie zrealizowali zaplanowanych dochodów, zysku praktycznie nie ma.
Przeczytałem dokładnie prospekt informacyjny i dopiero zrozumiałem jakie ryzyko związane jest z konkurencją... niestety i obawiam się że ten brak wzrostu sprzedaży źle świadczy o perspektywach.
Porównałem wyniki za 2013 i 2014 z broszurą infomacyjną i pusty śmiech mnie ogarnął..
W wielu spółkach powtarza się ten sam schemat... plany cudowne C/Z wspaniały a potem strata lub minimalmy zusk 50x mniejszy niż oczekiwano...
Ja wiem... są różne czynniki opisane w prospekcie... ale smutne że ludzie dają się ponieść marzeniom i pięknym kolorom a potem życie to wszystkoweryfikuje....