Zeżarło posta więc krótko. Liczę na ok. 1,7 mln zysku, choć to już historia mało istotna dla mnie. Liczy się skala biznesu bo z nią zwiększy się rentowność. A ta zwiększa się bardzo szybko i regularnie. Świetny jest już wzrost przychodów o 40% r/r, a my ostatnio mamy dużo więcej...
Rynek potrzebuje przyzwyczaić się do ceny 16,X choć wystarczy moim zdaniem krótki artykuł w Parkiecie o rekordowych wynikach żeby podejść pod 20. Niby psychologiczna bariera, ale w pamięci mam że 10 nie było żadną barierą i kurs nie miał najmniejszych problemów.
Arkusz na sprzedaży nadal pusty i to się prędko nie zmieni. Wystarczy 2-3 konkretnych inwestorów i mamy kolejne wzrosty.
W pamięci mam też to, że w przyszłym roku dywidenda będzie prawdopodobnie już ok. 30 gr/akcja (połowa zysku netto) bo przecież nie ma tu nadzwyczajnego oszczędzania, a wszystkie inwestycje księgowane są na bieżąco. Zawsze to miły dodatek, choć muszę przyznać, że ja całą tegoroczną zainwestowałem w IAI. Zadowolony jestem z tego powodu :)