Przeczytałem raport. W sumie to nie jest taki zły. Owszem strata w danym kwartale, ale nadal są na plusie. Nadal mają projekty na zamówienie i przeniesione rozliczenia na ostatni kwartał. Pewnie nieco przyjdzie z premiery gry, choć widać że była celowana głównie na rynku polskim co zrozumiałe, bo to EA i sam bym tak zrobił. Trzeba poczekać aż wydadzą grę w pełnej wersji na PC, xbox i PS.
Nie wiem tylko jak sprzedaż poszła, bo mogła się nieco rozwodnić na te platformy GOG, Steam i ich własną primebitstore. Natomiast dowiemy się tego w kolejnym raporcie. Strata -300k, jeśli popatrzymy na poprzednie kwartały to wydali nie wiele więcej niż zwykle. Możliwe, że jakiś lekki marketing pochłonął ciut więcej, ale tutaj niczym mnie to nie zaskakuje. Widać, że mają policzone to co trzeba i wiedzą na co mogą sobie pozwolić.
Zakupili akcje za 400k - pewnie liczą, że sprzedadzą je drożej to na plus i minus (dowiemy się potem jak będzie)
Znacznie zmniejszyły się pożyczki co jest na plus
Są perspektywy na nowe projekty (na teraz list intencyjny, ale jednak z podmiotem z USA)
Zatrudnienie się ładnie utrzymuje, na zdjęciach w socialkach widać zgrana ekipa
Robią wydarzenia i z tego co mówią znajomi bardzo są aktywni w Rzeszowie i nie tylko
Ogólnie to jest na co czekać, a mało spółek z branży ma zyski.