Dyskusja na ten temat była juz w poprzednim wątku, ale że raport juz za kilka dni, a w tamtym wątku rozmowa jak zwykle sie rozmyła i zeszła na kurs, to zaczynam od nowa.
Przychody w Q3 już są znane, 393 mln zł, wzrost rdr o 14%. Osobiście liczyłem na przychody powyżej 400mln, chyba podobnie jak rynek, skoro kurs jest tam jest.
LPP zapowiedziało wyższą marżę w drugiej połowie roku, ze względu na korzystny kurs dolara w okresie kontraktowania kolekcji na H2. W październiku Half Price też mocno poprawiło marżę brutto. Możliwe, że również w Answear pokaże wyższą marżę niż zakładana na początku roku. Choć zarząd twierdzi, że pole do poprawy marży jest już niewielkie, to jednak wrazem z informacją o przychodach w Q3 podano, że wciąż odnotowuja wzrost rentowności.
Z drugiej strony, chyba wszyscy widzieliśmy kampanię marketingową Answear w telewizji. Nie wiem od kiedy to trwa. Ta kampania raczej nie wpłynęła jeszcze na poziom przychodów w Q3. Prawdopodobnie wpłynąła za to na koszty w Q3.
Ciekawą rzeczą, która może znaleźć się w tym raporcie, są przychody w części Q4 (październik, a może nawet część listopada).
Wciąż liczę na EBITDA w okolicy 20 mln, aczkolwiek realistycznie bardziej prawdopodobna jest EBITDA w przedziale 14-16 mln.
Ps. a poza tym to podtrzymuję, że to co może mnie zatrzymać w akcjonariacie, to Ebitda powyżej 18 mln i wzrost kursu do conajmniej 34 zł do połowy grudnia. Jeśli pomimo dobrego raportu kurs nie ruszy w górę, to sprzedaje szmatę, więc oczekujcie sporej podaży akcji :-).