Witam. Mam problem z raportem BIK a mianowicie.
W raporcie z lipca 2008 w informacjach widocznych dla banków mam 4 kredyty (z czego 2 były zawalone). Ułożyłem się z bankiem spłaciłem i moje dane miały zostać przeniesione do danych statystycznych.
By sprawdzić czy już jest wszystko OK w BIK wystąpiłem o nowy raport. Dzisiaj go otrzymałem. W tym raporcie 2 kredyty (te zawalone), które powinny zostać przeniesione, zostały przeniesione do danych statystycznych. I do tego momentu jest OK.
Natomiast w nowym raporcie w danych widocznych dla banków pojawiły się informacje, które w starym raporcie z lipca 2008 były przeniesione do danych statystycznych. Dzisaj również zanim otrzymałem ten wydruk wypełniłem wniosek o kredyt na ponad 60 tys (bo wiedziałem, że nie mam już negatywnej historii w BIK). dysponent przy mnie wysłał zapytanie do BIK. Odpowiedź była zgodna z oczekiwaniami i w zapytaniu widoczne były 2 kredyty, które są obsługiwane prawidłowo, a reszty nie było.
Może ekspert wyjaśni mi skąd biorą się takie rozbierzności między 3 raportami z BIK - pierwszy z lipca 2008, drugi ze stycznia 2009 i trzeci z dnia dzisiejszego????.
Dzisiaj również złożyłem wniosek o kredyt mieszkaniowy i jutro mam mieć odpowiedź o przyznaniu środków lub nie. Oczywiście jeżeli wyjdzie sprawa BIK to poproszę dysponentkę o mój wydruk.