Na pierwszy rzut oka wyniki wyglądają słabo, jednak warto zwrócić uwagę że wycena aktywów prawdopodobnie podąża za głównym rynkiem który w Q3 również spadał, jednak szkoda że nie oparli się trendowi. Wyniki poszczególnych spółek Larqa są bardziej pozytywne, Synergic miał silny Q3 (8 mln przychodu, 1 mln zysku), YouLead poprawił rentowność, ale nie są to wyniki które zwalają z nóg. Nadal nie ma zatwierdzenia przez Sąd ugody pomiędzy Alior Bankiem a Larq. Oprócz zakupów insiderów lub info o nowej inwestycji trudno tu zauważyć jakieś pozytywy dla kursu. "Na szczęście" przez stopy losy udało się w minionych tygodniach o połowę zredukować pozycje w Larqu, ale i tak to moja największa stratna pozycja w 2024. Przy obecnej płynności ciężko będzie redukować dalej. Można powiedzieć że była to cenna, ale kosztowna lekcja :-) Z podobnych małych funduszy inwestycyjnych o wiele lepiej według mnie prezentuje się Grempco, który rzeczywiście ma 2 spółki z potencjałem. Inny ciekawy smallcap warty dokładniejszej analizy to Robsgroup.