Na forum nastał nastrój euforii, członkowie kółka adorują swego guru tj. adama, a ten nie może wyjść z samozachwytu i już ma kolejne wizje - jednym słowem "hulaj dusza, piekła nie ma" przekładając na wasze: "hulaj dusza, Famur akcji nie skupił".
A teraz łyżka dziegciu albo kamyczek do waszego ogródka "racjonalni inwestorzy". Myślałem, że Famur ogłaszając wezwanie 14 czerwca, przygotował się do tego faktu "należycie" (wszak takich decyzji nie podejmuje się z dnia na dzień). Podejrzewałem, że od dłuższego czasu skupił na swoich słupach sporą część ff, a mógł to czynić choćby od roku, kiedy to kurs szorował ostro na dnie, wolumen był niemały a widmo sprzedaży PBSz było coraz bardziej realne. Ale nie zrobił tego i jak do tej pory skupił zawrotną ilość ponad 30 kilo akcji. Może to świadczyć np. o tym, że wcale nie jest tak zdesperowany, aby skupić cały ff. Idąc dalej ..... co się stanie jeśli do września skupi kolejne 30 kilo i z braku "desperacji" Famur stwierdzi, że rezygnuje z wezwania ???
I tutaj posłużę się tylko drobnymi umiejętnościami waszego idola jakie posiadam w tworzeniu teorii spiskowych i puszczę wodze fantazji. Otóż kurs po takiej decyzji Famuru oraz w obliczu wyników finansowych spółki, której jedynym aktywem jest Dalbis zacznie nurkować i wtedy 1,45 zł będzie tylko miłym wspomnieniem. Ci, którzy kupowali akcje po 14 czerwca w nadziei na kolejne wezwania po wyższych cenach rzucą akcje w rynek, a wtedy ..... mam swoją teorię, ale aby nie robić konkurencji waszemu idolowi nie przedstawię jej na forum. Ponieważ jesteście "racjonalnymi inwestorami" jak to określił wasz idol w innym poście, na pewno odgadniecie jej treść, bo jest śmiesznie prosta.
A teraz w odpowiedziach na mój post możecie pisać o płatnym naganiaczu Famuru, pracowniku/kierowcy pana D i inne ciekawostki.
I muszę was ostrzec - w obecnej sytuacji jaka się zrodziła będę częstym gościem na tym forum - ciekaw jestem jej rozstrzygnięcia. Aha - nie mam akcji PTH i nie mam zamiaru ich kupić. Ot ludzka ciekawość i nauka na przyszłość :)