Cześć Chodzik. Może jest to dla ciebie denerwujące (a może nie) że tak wiele osób próbuje zasięgnąć twojej opinii o możliwym zachowaniu się danych spółek w przyszłości. Czytam Twoje wypowiedzi na forum od bardzo dawna i uważam że na analizie technicznej znasz się jak mało kto. Dlatego chciałbym się ciebie zapytać co myślisz o Mostostalu Export. Spółka jako jedna z niewielu na GPW już od końca sierpnia jest w dosyć silnym trendzie spadkowym, od kilku kwartałów notuje stratę netto, która jednak nie jest ogromna, a wskaźnik C/WK wynosi obecnie 0,66. Czy uważasz że spadki na MSX zakończą się w okolicy 1,45zł, a może po dojściu do tej wartości nastąpi odbicie w górę, po czym spółka ponownie wróci do trendu spadkowego? Jeżeli tak, to przy jakim poziomie ceny widzisz zakończenie spadków na tym walorze. Na forum MSX się nie wypowiadam, bo tam jest poziom przedszkola. A co do Netii - kupowałem ją od lipca do grudnia 2008r. po 2,33-3.09zł, moja średnia cena zakupu to 2,74zł i trzymam ją nadal bo traktuję tę firmę jako inwestycję długoterminową. Mostostal Export stanowi w moim portfelu znacznie mniejszą wartość niż Netia i kupowałem go w czerwcu po cenie ok.2,65zł