czy może mi ktoś wytłumaczyć po krótce co to za koleś ten co sprzedał i co tu sie dzieje?tak się ostatnio przymierzam do pochylenia się nad cerabudem i poczytac trochę ale odłożone na pużniej a tu takie inf..pozdrawiam i dziękuję z góry życzliwym za informację. KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 1 / 2011
Data sporządzenia: 2011-03-03
Skrócona nazwa emitenta
CERABUD S.A.
Temat
Zawiadomienie o zbyciu akcji Emitenta
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
Treść raportu:
Na podstawie art. 70 pkt 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2005 r. , Nr 184, poz. 1539, ze zm.), Zarząd Cerabud S.A. informuje o otrzymaniu od Pana Tomasza Mitrowskiego zawiadomienia w trybie art. 69 ustawy o ofercie publicznej o następującej treści:
"Działając stosownie do treści przepisu art. 69 ust. 2 pkt. 2 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych informuję, że:
zawarłem umowę dotyczącą zmiany dotychczas posiadanego przeze mnie udziału ponad 33% ogólnej liczby głosów o co najmniej 1% ogólnej liczby głosów w Spółce Cerabud S.A.
Przedmiotem zawartej umowy, poza rynkiem NewConnect było zbycie wszystkich posiadanych przeze mnie
40.000.000 sztuk akcji imiennych, uprzywilejowanych serii A spółki Cerabud S.A.
Jednocześnie informuję, że nie posiadam żadnych akcji serii B spółki Cerabud S.A.
Przed dokonaniem wymienionych w zawiadomieniu transakcji posiadałem:
Akcje serii A
40.000.000 sztuk akcji imiennych uprzywilejowanych co do głosu 1:2 , co stanowiło 43,60% udziału w kapitale
Spółki oraz uprawniało do wykonywania 80.000.000 głosów, co stanowiło 60,72% ogółu głosów na Walnym Zgromadzeniu Cerabud S.A.
Po dokonaniu wymienionych w zawiadomieniu transakcji posiadałem:
Akcje serii A
0 sztuk akcji imiennych serii A uprzywilejowanych co do głosu 1:2 , co stanowiło 0% udziału w kapitale Spółki oraz
uprawniało do wykonywania 0 głosów, co stanowiło 0% ogółu głosów na Walnym Zgromadzeniu Cerabud S.A.
Akcje serii B dopuszczone do obrotu na rynku NewConnect
0 akcji serii B co stanowiło 0% udziału w kapitale Spółki oraz uprawniało do wykonania 0 głosów co stanowiło 0% ogółu głosów na Walnym Zgromadzeniu Cerabud S.A."
Pan Tomasz Mitrowski po dokonaniu wyżej wymienionych transakcji nie posiada akcji serii A i serii B spółki Cerabud S.A.
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
INFOMACJE O PODMIOCIE >>>
CERABUD SPÓŁKA AKCYJNA
(pełna nazwa emitenta)
CERABUD S.A.
(skrócona nazwa emitenta) (sektor wg. klasyfikacji GPW w W-wie)
90-447 Łódź
(kod pocztowy) (miejscowość)
Piotrkowska 173
(ulica) (numer)
(042) 632 23 71 (042) 632 23 71
(telefon) (fax)
j.gawron@cerabud.pl www.cerabud.pl
(e-mail) (www)
725-194-95-38
(NIP) (REGON)
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko