Wcześniej jak zadawałem te pytania to zostałem zakrzyczany i pisano, że ta spółka to jakaś szopka. A ja akcje kupowałem po 4.40 - 4.50 i uzbierałem już tyle ile planowałem i czekam spokojnie na wynik arbitrażu. Zadaję więc pytania po raz kolejny i może ktoś coś teraz wie merytorycznie bo teraz nagle znalazło się wielu znawców od Plazy. Ps. Gram też w "gragiełdowa" prowadzoną przez bankiera.pl. Na razie na ponad 4tyś uczestników jestem 15-y z 25% zyskiem więc nie jest źle (postawiłem na spółkę "molecure"). Szkoda, że nie ma tam możliwości inwestowania w Plaze Centers. Poniżej pytania:
1. W przypadku wygranej i przyznania odsetek to od kiedy mogą być one przyznane czyli od kiedy istnieje spór inwestycyjny. 2006r? Czy inny rok.
2. Jak mogą być wyliczane te odsetki?Podobno nie ma jednolitej zasady. WIBOR, LIBOR, EURIBOR, SONIA?
3. W innych sprawach ICSID czytałem, że jak jest ogłaszamy wyrok/nagroda to są dwie daty. W jednej ogłaszają, że wyrok będzie wydany a po paru dniach kolejna informacja o treści wyroku. Zawsze tak jest? Parę dni zawieszenia i niepewności jaki jest ten wyrok.
4. Ogólna ilość akcji spółki to 6,8mln. Ale jak to się rozkłada ilościowo na poszczególne trzy giełdy. W Polsce najwięcej? Czyli ile?