Tak patrzę na moją inwestycję w Dudę/Gobarto od 2009 roku i zastanawiam się czy pozostało wiele osób, które trzyma tak długo akcje tej firmy jak ja. Czytałem inne wątki na forum, ale jestem ciekaw odpowiedzi na moje pytania (nie zmuszam nikogo do odpowiedzi, więc proszę sobie odpuścić komentarze dot. moich intencji ;)):
1. Jakim pakietem dysponujecie i jaka jest dla Was cena wyjścia z inwestycji ?
2. Czy wierzycie w istnienie mitycznego ponad 5% pakietu w rękach Dudów czy tam innego inwestora z dawnych lat ?
3. Jaka według Was będzie realna WK Gobarto pod koniec 2023 i jaki roczny zysk netto przewidujecie za 2023 ?
4. Czy dalej dokupujecie akcje ?
5. Czy organizujecie się w większa grupę, aby móc określić jakąś strategię dot. wykupu przez Cedrob ?
6. Co według Was zrobi Cedrob, jeśli to zaproszenie nie przyniesie oczekiwanych przez nich efektów ?
Jeśli kogoś ciekawi, to w moim przypadku:
1. ok 9k akcji i 54 zł za akcję (oczekiwanym przedziałem byłoby 50-70 zł, a 54 zł - bo to wycena 1,5 mld :))
2. coraz mniej w to wierzę
3. WK = 1,5 mld (na pewno nie będzie to wynikać z raportów, bo chyba wszyscy wiemy jak są tworzone), zysk netto ponad 150 mln
4. Tak, bo jakoś mam przeczucie, że cena w zaproszeniu podskoczy do co najmniej 20 zł, więc zysk z bieżących zakupów powinien być.
5. Nie, ale byłbym zainteresowany kontaktem, choć nie wiem czy mój pakiet akcji ma jakieś znaczenie dla większych graczy :)
6. Nie mam pojęcia
Rzadko udzielam się na forum, ale mam jakieś wrażenie, że prędzej czy później spółka zniknie z GPW i jestem ciekaw czy Ci co zostali będą usatysfakcjonowani ceną, za którą zostanie to wykupione (w 150 zł za akcję absolutnie nie wierzę, ale może jestem człowiekiem małej wiary ;))
Pozdrawiam weteranów ;)