Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,15 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Psychologia

Zaobserwowałem tu ciekawe zjawiska psychologiczne.
1) Przed resolution, każdy kto mówił że to trup, lub tylko sugerował słabe wyniki lub ryzyka był trolem itp. --> wyparcie (informacja nie pasująca do obrazu świata w głowie delikwenta jest wypierana niezależnie od argumentacji)
2) Po resolution, okazuje się ze to wina PISu/LC/KNF i jeszcze nie wiadomo kogo ---> dysonans poznawczy (Ja przecież jestem mądry i znam się, wiec niepowodzenie to na pewno nie była moja wina tylko spisek)
3) tzw peak stupidity --> za najmądrzejszych uważają się ci co wiedzą tylko trochę, generalnie dość mało, na jakiś temat. Nikt tu nie chciał nigdy dyskutować na takie tematy jak aktywo podatkowe (które wiadomo było że jest do odpisu), niedorezerwowanie portfela, kwesta wdrażania MSSF od rezerw co samo w sobie spowodowałoby ujemny KW w styczniu 2023 itp. Dysusje tylko o grubasach, automatach i trollach spadziowych.

Takie tam do przemyślenia.
  • Psychologia Autor: ~A3xx

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GETINOBLE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.