Chciałbym zapytać co sądzicie to tej spółce w perspektywie kilku lat. Spółka regularnie zalicza zysk netto na poziomie 40m. W tym wszystkim są oczywiście skupy plus spłata układu. Czy jak te oba procesy się zakończą to możemy liczyć na świetne wyniki finansowe? Obroty delikatnie rosną więc jakby do tego wszystkiego dołożyć jeszcze faktyczny wzrost biznesu to spółka wydaje się dość obiecująca. Martwią mnie tylko rosnące koszty.
Wracając jeszcze do skupów. W tym roku jak zrobią umorzenie to ilość akcji zakręci się wokół 14m. Jak długo jeszcze przewidujecie takie manewry? Skup wygląda jak wypłata dywidendy ale nie może to trwać wiecznie. W końcu dojdziemy do tak małej ilości akcji, że zacznie się ostry wzrost na cenie. Na tą chwilę duzi akcjonariusze biorą udział we wszystkich skupach. Ale może się tak zdarzyć w przyszłości, że pozostaną z boku bierni i wyczyszczą ostro free float. W ten sposób staną się jeszcze większym udziałowcem. Myślę nad tym czy nie wejść tutaj większym kapitałem. W ciągu 5 lat może się tu pojawić 50-60zł. Proszę o konstruktywne argumenty.