Mój scenariusz jest taki, swig80 powinien wkrótce odpalić, może ale nie musi pociągnąć kursu pmpg do góry dlatego, że ta spółka nie jest w tym koszyku. Znajduje się w wigmedia który ma obecnie korektę i zaczyna powoli wytracać spadki (czyli widzicie wszystkie medialne spółki spadają) To że hamuje nie oznacza że zaraz się odbije, musi być jakiś czas w trendzie bocznym aby zebrać od najsłabszych akcje i zacznie wspinaczkę do góry. Oczywiście w tej pierwszej fazie wzrostowej będą szły najlepsze spółki medialne do góry a po jakimś czasie pozostałe. Dlatego sądzę, ze jeszcze pmpg może zahaczyć 2,5 zł ale to już powinno być dno totalne i warto zbierać (zarobek kosmiczny). I tak jak ktoś tam z TFI napisał rok 2018 powinien należeć do banków, spółek medialnych i czegoś tam. Myślę, że na przestrzeni lutego marca kwietnia pmpg powinno zacząć rajd na północ. A gdzie wyhamuje? Większość odda z niewielkim zyskiem albo jak wyjdzie na zero i powie uff w końcu wyskoczyłem z tego badziewia po tylu miesiącach czekania.