Witam.
Wiekszość z forumowiczów widzi przyszłość tej spółki (papieru) w czarnych barwach. Dlaczego? Spójrzmy na historię :
emisja po 10 groszy latem zeszłego roku, notowania od grudnia, w lutym ponad 40 groszy
spekuła czy mitrowscy podbili kurs? bez przesady ...
potem kurs wahał się w okolicach 30 groszy i w zasadzie bronił się sam
Info o emisji po 15 groszy s PP 2do1 i kurs zwalił sie w okolice 20 groszy
POPATRZCIE NA INNE SPÓŁKI!!! Dzieje sie dokładnie tak samo. Cerabud jest mały i początkujący. Jeśli umiem liczyć to opłaci się wejśc w PP i w akcje może nie z przesadnym kapitałem ale zawsze te 40% netto sie zarobi. Oczywiście kwestia skali inwestycji, zarobek kusi ale ryzyko też istnieje.
Mam wrażenie, że kolesie z zarządu wiedzą co robią bo zawsze może ich dopaść wymiar sprawiedliwości, a mitrowskie nie maja za duzo do gadania i mieszania w spółce.
Grałem na tej społce od zeszłego roku i zysk mam na plusie. Zainwestuję jeszcze trochę i zobaczymy, ale myslę że nie stracę.
Sytuacja w Polsce po powodzi na podkarpaciu i w okolicach Sandomierza na jakiś czas wykluczyła tanie produkty ceramiczne z tamtego rejonu a zapotrzebowanie wzrosło. Czyli sam rynek tworzy im okazję.
Proszę o komentarze czy mój mały rozumek kieruje dzialania we właściwym kierunku.