Witam was, to ja wasz jedyny przyjaciel, Chodzik Księżycowy.
Uzasadnię swoje wypowiedzi pro spadkowe dotyczące JSW. Pokaże jak na wykresie można było odnaleźć ślady ,,mądrych pieniędzy,,, czyli tych co mają w tej sprawie cokolwiek do powiedzenia. Jak wiemy ślady takie można znaleźć w dwóch obszarach. Jednym z nich jest wolumen a drugim formacje. Dzisiaj pokaże wam formacje i zaraz sami zrozumiecie moje negatywne spojrzenie na JSW. Jeszcze raz chciałem z naciskiem podkreślić, że analiza techniczna, to nie zabawa, lecz wiedza, do której dochodzi się ciężką pracą. Ci co tego nie rozumieją, niech tracą wszystko do spodu, żal mi ich nie będzie.
Wracamy do tematu.
Na JSW w ostatnich dniach mieliśmy do czynienia z korektą podstawowego trendu spadkowego, która przybrała postać rozszerzającego się trójkąta. Pomijam już nawet tu taki aspekt, że tego rodzaju formacja nie stanowi zmiany trendu, przynajmniej ja nigdy się z takim czymś nie spotkałem jak żyję, a żyję już całkiem sporo. Ważniejszą sprawą było natomiast to, że prawdziwie negatywny sygnał przyszedł w momencie , kiedy w tym trójkącie powstała następna formacja, tym razem zwana formacja niepełnego wzrostu. Widać to doskonale na wykresie 60 minutowym. Jak wiemy niepełne wzrosty pojawiają się w formacjach prostokątnych lub rozszerzający się. Tu mieliśmy trójkąt rozszerzający jako podstawę. Popatrzcie na trzecie odbicie od dolnej linii ograniczającej trójkąt.
To jest właśnie niepełny wzrost. Odbicie to jest niewielkie, nie mierzyłem tego, bo mi się nie chciało, ale jestem przekonany, że był to poziom współczynnika Fibonacciego. Kurs po odbiciu zawrócił w dół i przeciął ostatecznie wsparcie jakie dawała mu dolna linia trójkąta rozszerzającego.
Szanowni Koledzy i koleżanki też, możecie sobie tu oczywiście, gdybać, co i jak się stanie na JSW, czy warto kupić, czy może sprzedać. Te pogadanki są jak podręczniki kościelne z zakresu życia intymnego małolatów. Taki sam poziom i takie same skutki.
Zachęcam do nauki analizy technicznej i to na poważnie.
Pozdrawiam i jak zwykle liczę, że i w tym roku obdarzycie mnie zaufaniem i przyznacie ponownie ,,Nagrodę Bałwana,, może tym razem za całokształt pracy edukacyjnej i kaganek wiedzy jaki staram się tu wam zapalić.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy