Analizę zacznę od wykresu dziennego. Od końca sierpnia trwa konsolidacja na poziomie 26-27gr (z krótkim spadkiem do 0,2570) czyli kurs robi kolejne dno (ale trochę wyżej niż to z drgiej połowy lipca) korekty spadkowej do dolnego ramienia trójkąta rozszerzającego gdzie kurs powinien dojść do poziomu 26gr na zamknięciu ale jak na razie doszedl tylko do 0,2620zł. Ważna sesja była w piątek ponieważ w czwartek cena spadła do wspomnianego poziomu 0,2620zł i groziło to paniką i zejściem na trwałe poniżej 26gr. Nic takiego się nie stało i w piątek mieliśmy wzrost i obudzenie popytu. Na wskażnikach technicznych mamy liczne sygnały do zajęcia pozycji (k) i w przyszłym tygodniu powinniśmy mieć dobre humory i wzrosty. Jak się uda pokonać pierwszy opór na poziomie 27gr to lecimy błyskwicznie do 0,2790zł gdzie znajduje się linia trendu spadkowego która jest oporem i już kilkakrotnie zachamowała dynamiczny wzrost. Tam się wzrost może zatrzymać ale nie musi. Ogólnie można być lekkim optymistą, ja jestem nawet sporym ale źycie na giełdzie uczy ostorżności i pokory bo kurs i cena zawsze robi swoje. Bardzo ciekawa jest sytuacja na wykresie tygodniowym ale o tym poniżej. Sygnałem sprzedaży będzie dopiero zejście na trwałe poniżej 26gr na zamknięciu ale nie sądzę aby to miało miejsce. Polecam mój wykres dzienny:
https://imgur.com/a/kLyHQNb