Witam. Tak jak mówiłem dla mnie ten kwartał był swego rodzaju sprawdzam. Muszę powiedzieć że się trochę zawiodłem. Na osłodę zgadzają mi się w raporcie wszystkie wskaźniki dane i inne rzeczy poza zyskiem netto. Miałem nadzieje na skonsumowanie tego wszystkiego właśnie w tym kwartale. Marketing zjada dużo zysku I nie powinno nas to w sumie dziwić bo prezes to wszystko zapowiedział. Marketing nie idzie w błoto bo ilość pozyskanych klientów jest imponująca, a pozyskanie jedengo klienta kosztuje podobnie. Siedzę tu 5 lat i zanosi się ze posiedzę kolejne dwa lub trzy odbierając dywidende około 5 zł. Trzeba poczekać na nowe produkty, muszę powiedzieć że jest mi łatwiej bo średnia mam naprawdę niska ale nowi muszą mocno się zastanowić. Spółka jeszcze raczkuje jest w połowie rozwoju pytanie ile druga połowa potrwa i co się w międzyczasie wydarzy. Duży plus tego wszystkiego jest taki, że pomimo zapowiadanego roku przejściowego, giganttcznych nakładów na reklamę i zatrudnienie spolka generuje 200 baniek co kwartał. I dzieli się dewidwnda. Pytanie na ile to jest warte. JEśli popatrzymy na konkurencję spolka niedoszacowana jeśli spojrzymy na banana to to 75 70 wydaje się na tą chwilę optymalne.