Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  71,88 zł , zmiana od tamtej pory: 0,17%

Prywatna opinia

Witam. Tak jak mówiłem dla mnie ten kwartał był swego rodzaju sprawdzam. Muszę powiedzieć że się trochę zawiodłem. Na osłodę zgadzają mi się w raporcie wszystkie wskaźniki dane i inne rzeczy poza zyskiem netto. Miałem nadzieje na skonsumowanie tego wszystkiego właśnie w tym kwartale. Marketing zjada dużo zysku I nie powinno nas to w sumie dziwić bo prezes to wszystko zapowiedział. Marketing nie idzie w błoto bo ilość pozyskanych klientów jest imponująca, a pozyskanie jedengo klienta kosztuje podobnie. Siedzę tu 5 lat i zanosi się ze posiedzę kolejne dwa lub trzy odbierając dywidende około 5 zł. Trzeba poczekać na nowe produkty, muszę powiedzieć że jest mi łatwiej bo średnia mam naprawdę niska ale nowi muszą mocno się zastanowić. Spółka jeszcze raczkuje jest w połowie rozwoju pytanie ile druga połowa potrwa i co się w międzyczasie wydarzy. Duży plus tego wszystkiego jest taki, że pomimo zapowiadanego roku przejściowego, giganttcznych nakładów na reklamę i zatrudnienie spolka generuje 200 baniek co kwartał. I dzieli się dewidwnda. Pytanie na ile to jest warte. JEśli popatrzymy na konkurencję spolka niedoszacowana jeśli spojrzymy na banana to to 75 70 wydaje się na tą chwilę optymalne.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
XTB -1,37% 72,00 2025-09-19 17:04:06
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.