Widzę tu masę wpisów od ludzi, którzy piszą głupoty, a zupelnie nie maja pojęcia czym się zajmuje spółka i jaka potencjalnie ma przyszłość.
1. Prosta giełda zajmuje się przede wszystkim uruchamianiu nowych projektów, konsultacja i wsparciem IT. Projekty typu mój weterynarz, Mój nauczyciel, 590powodow to nie są projekty których spółka jest właścicielem. Spółka zarabia od realizacji poszczególnych etapów projektu - nie ważne czy projekt jest zyskowny
2. Jedyne projekty, które przejeli ze względu na duży potencjał to mojlekarz oraz warmagnet.
3. Mojmedyk przejeli w celu ulepszenia projektu i dalszej odsprzedaży. Na chwile obecna nie przykładają się do promocji tego projektu z dwóch względów. Dlaczego? Odpowiedz prezesa na walnym: Po pierwsze priorytetem na chwile obecna jest warmagnet oraz medyk pola walki. Po drugie spolka realizuje na zlecenie z zewnątrz projekt mójweterynarz i na podstawie tego projektu wyciąga wnioski co warto zastosować w moim medyku. Nie chcą popełniać błędów w swoim projekcie.
4. Warmagnet - jak dla mnie tutaj jest ogromny potencjał. Spółka została zatrudniona do realizacji tego projektu jako konsultant , jednak dostrzegla duży potencjal w projekcie oraz znalazła rozwiązanie jak znacząco obniżyć koszt zestawu. Projekt początkowo mial byc alternatywa dla strzelnic w celu szkolenia uczniów z obsługi broni i strzelania. Projekt jednak cieszy się zainteresowaniem również za granica w tym USA i tutaj już nie chodzi o szkoły.
5. Medyk pola walki- rozwiniecie projektu warmagnet. Jest to o tyle ciekawe rozwiązanie ze na świecie nie ma podobnego projektu do nauki medyków wojennych.
6. Nowy akcjonariusz i różne spekulacje na ten temat. Na ostatnim walnym przegłosowano nowego członka zarządu, który jest powiązany z nowym akcjonariuszem. Prezes prawdopodobnie jest z nimi już dogadany. Podejrzewam ze hub4startup zostanie przeniesiony do oddzielnej spółki, a tu będzie odwrotne przejęcie. W tej chwili gra jest tutaj o warmagnet i medyk pola walki i spółka będzie rosła dzieki tym projektom
7. Nowy akcjonariusz- pojawiło się masa komentarzy, ze nowy akcjonariusz poubiera wszystkich, nawet jeśli ma taki zamiar to wystarczy sprawdzić wcześniejsze notowane spolki gdzie kurs na modnym projekcie byl wywindowany a potem następował powolny zjazd. Tam były najpierw wzrosty po kilka tysięcy procent. Wiec jeśli tu by się to miało wydarzyć wystarczy wyjść w odpowiednim momencie i to nie jest teraz.
8. Ostatni List intencyjny. Na walnym prezes wspomniał ze chca się do tego maksymalnie przygotować bo nie zależy im na strzelnicach w dwóch szkołach tylko chca zgarnąć cały rynek. Z tej wypowiedzi można bulo wywnioskować ze co do tych dwóch strzelnic już są dogadani.
9. Przyspieszony Raport - masa wpisów spodziewających się ogromnych zysków za II kwartał, tak jak pisałem spółka dotychczas pracowała na zlecenie klientów. W całym 2022 miała zysk 400 000 wiec nie spodziewałbym sie znacząco większych zysków. Inne wpisy na temat tego ze prezes chce szybko opublikować raport żeby dokupić akcje bo ma okres zamknięty- wątpię w ten scenariusz. Moim zdaniem prezes jest już dogadany o nie będzie walczył o akcje
W mojej ocenie Spolka ma duża wartosc ze względu na warmagnet i Medyka pola walki i w najbliższym czasie ( zakładam tutaj tygodnie, miesiące) pod to będzie gra
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to śmiało piszcie postaram się odpowiedzieć