Forum Giełda +Dodaj wątek

prawnicy będą mieć jazdę i zabawę, my - 1 z przodu ceny akcji....

tutaj jest wiele niuansów, które mogą rozwiać tylko prawnicy:

- czy rezygnacja Buczkowskiego jest prawomocna? (jest to czynność jednostronna, ale czy nie wymaga czasami przyjęcia rezygnacji przez zarząd?)

- jeśli prawomocna - to czy uaktywnia możliwość wykonania opcji PUT, skoro mandat nie wygasł, ale Buczkowski z niego zrezygnował?

- jeśli prawomocna - czy mogła być wykonana opcja PUT (teoretycznie 05.09) a ogłoszona 09.09 - w dniu wydania klauzuli wykonalności przez sąd

- kiedy klauzula wykonalności jest ważna? czy z momentem jej nadania (np. 09.09.2011 godz 15:30) czy np. od dnia następującego po dniu jej nadania?

i kilka innych.

Na mój mały rozumek - zobaczymy niedługo 1 z przodu, bo jak PUT jest ważna to za 5 dni 48 mln musi wpłynąć do pan Buczkowskiego - który zna się na rzeczy, przepisach i giełdowych niuansach.

Paszyńscy nie mają wyjścia i muszą przeciągać w czasie ile się tylko da wyjaśnienie sprawy i ewentualną wypłatę gotówki.

Po mojemu:
1. albo zaczną uczciwie i porządnie pracować w spółce, robić biznes i kurs akcji sam wzrośnie w krótkim czasie (buaaahahahahah :D :D :D )

2. albo doprowadzą do niebotycznych wzrostów kursu I wtedy będzie im się opłacało zapłacić 2,66 bo akcje będą wyżej na rynku, a i wy szanowni inwestorzy, koleżanki i koledzy - przestaniecie bredzić o wezwaniu ;-)

MOŻE PO PROSTU NA TO CZEKALI PASZYŃSCY? Żeby skupić te akcji a dopiero wtedy zacząć ostro działać?

Są 1-2 baaardzo proste sposoby i Paszyńscy mają takie możliwości - ale to zachowam dla siebie ;-)
(bron Panie Boże nie chodzi mi tutaj o jakiekolwiek manipulacje kursem).

3. albo mamy potencjalnego bankruta

znaczy macie.. bo ja nie mam papierków cce

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CCENERGY 3,85% 0,27 2025-12-10 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.