Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,64 zł , zmiana od tamtej pory: -82,18%

Potraktowali Was tak, ja Wy ich...

Inwestuję w gamedev już jakiś czas (CFG na szczęście spuściłem długo przed premierą) i to, co udało się zauważyć, to że twórcy nie są już tacy naiwni jak niegdyś. Inwestorów traktowali niegdyś jako proroków z kasą, bez zauważania, że część z tych inwestorów to indolenci więksi od twórców, a teraz coraz częściej da się zauważyć zmianę podejścia. My traktowaliśmy ich jako źródło kasy i oni też zaczęli. Śmieszą mnie posty, w których jacyś naiwniacy piszą o tym, że brakowało zespołowi lojalności wobec inwestorów. A Wam nie brakło jak kurs zacząć lecieć? Zostaliście przy nich? 29 osób z CFG przeliczyło, że współpraca ze spółką (w tym i z Wami) im się dłużej nie kalkuluje i wybrali lepszą opcję. Nauczyli się tego od inwetorów - wykorzystać, odnotować zysk (dla siebie), spuścić i iść dalej. Spółki wynajmują firmy do kontaktów z inwestorami, od dobrych stosunków z nimi, a ja tu widze, że to inwestorzy powinni sobie takie firmy wynajmować, żeby nie wkur.... swoją indolencją i naiwnością prezesów spółek :D . Właśnie dlatego spuściłem swoją część, żeby nie patrzeć co się z firmą będzie działo, jak coś będzie szło nie tak, bo wtedy nie twórcy dobiją spółkę, tylko naiwni inwestorzy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CFG 0,00% 1,54 2026-06-16 15:16:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.