Forum Giełda +Dodaj wątek
Temat: List Prezesa Zarządu GPPI S.A. w sprawie rozwiązania sporu pomiędzy Akcjonariuszami GPPI S.A. a Zarządem Zakładów Dziewiarskich MEWA S.A.

Szanowni Państwo,

Z radością i ulgą chciałbym poinformować, że spór głównych Akcjonariuszy GPPI S.A. z zarządem Zakładów Dziewiarskich Mewa S.A. zmierza do kompromisowego rozwiązania. W środę (28 października 2009 roku) Akcjonariusze GPPI S.A., którzy są jednocześnie właścicielami akcji ZD Mewa S.A., rozpoczynają merytoryczne negocjacje dotyczące najlepszego sposobu rozwiązania umowy inwestycyjnej łączącej obie spółki.

Chciałbym przekazać Państwu kompletne informacje, które uzyskałem od Akcjonariuszy GPPI S.A. (Potempa – Inkasso sp. z o.o., Pactor sp. z o.o. oraz Obsługa Wierzytelności Faktor sp. z o.o.) na naszym spotkaniu poprzedzającym rozmowy z ZD Mewa S.A. otrzymałem wiarygodne zapewnienie, że Akcjonariusze GPPI S.A. będą działać na rzecz szybkiego zakończenia sporu z Zakładami Dziewiarskimi MEWA S.A. a w szczególności do rozwiązania umowy inwestycyjnej z 23 stycznia 2009 roku. Na spotkaniu przekazałem Akcjonariuszom moją sugestię, że nadrzędnym celem rozmów powinna być ochrona interesów Spółki oraz działanie na rzecz wszystkich Akcjonariuszy, również mniejszościowych. Akcjonariusze poinformowali mnie, że są świadomi swoich obowiązków i poprowadzą negocjacje w taki sposób, by Spółka nie odniosła straty a jej interes prawny i finansowy pozostał nienaruszony. Dobre imię GPPI S.A. i umożliwienie jej rozwoju przy zachowaniu wszelkich zasad rzetelnego biznesu będą wyznacznikami kompromisu, który ma zostać osiągnięty. Dla dobra naszych Inwestorów jak i w obronie dobrego imienia GPPI S.A., Akcjonariusze są otwarci na negocjacje i zainteresowani jak najszybszym zakończeniem konfliktu w oparciu o zasady kodeksu dobrych praktyk biznesowych.

Priorytetem operacyjnym spółki na najbliższe miesiące jest staranny dobór portfela wierzytelności i koncentracja na projektach gwarantujących zachowanie bezpieczeństwa finansowego i zwrot z inwestycji, zapewniających stabilny poziom marży. Jesteśmy przekonani, że wykorzystamy bieżący rok do realizacji zakładanych celów strategicznych i umocnimy naszą pozycje na rynku.

Zachęcam Państwa do regularnego zapoznawania się z wiadomościami zamieszczanymi na naszej stronie internetowej, w szczególności w zakładce „Dla Inwestorów”.

Chciałbym podziękować wszystkim Państwu, którzy zdecydowali się nabyć akcje naszej Spółki. Bardzo cenię sobie zaufanie, jakim Państwo obdarzyli Spółkę GPPI S.A. i jej Zarząd, powierzając nam część swoich kapitałów. Dołożymy wszelkich starań, aby Państwa inwestycja przyniosła oczekiwane zyski.

Piotr Karol Potempa
Prezes Zarządu.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FIGENE 3,83% 0,49 2024-06-03 16:31:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.