https://zapodaj.net/plik-rVXImQE2W5
Uwielbiam czytać wpisy osób nie mające podstawowej wiedzy co spółka ma i ile wart jest majątek. Ale czy to mnie dziwi? ZUPEŁNIE NIE.
ta inwestory pokroju technika_at i innym klakierów są pokroju tych znawców co akcje 4Massa nie kupowali jak ja po 0,186 zł tylko po 4 zł :). Ja wykeszowałem 600 tys. zł a druie tyle dołożyłem na MBF i na ORLENIE wraz z dywidendami z ostatnich 3 lat :)
Uwielbiam czytać, ale nie wdaje się dyskusje w trollami, to co wypisują bo to jest prześmieszne :)
Piszą coś o narastającej stracie z lat poprzednich? A nie wytłumaczyli z czego to strata? To zwykły zapis księgowy nie mający ŻADNEGO ZNACZENIA!. Jak zechcą to aktywa które mają wycenię nie poniżej wartości a powyzej wartości i misiaczki zobaczycie 60 milionów złotych zysku :)
Tak samo pisanie o REZERWACH na zbowiązania...większość tych rezerw to rozliczenie budowy, której zdjęcie jest powyżej oraz pożyczka od prezesów.
A teraz kapitały własne....misiaczki....sam grunt na której stoi ta nieruchomosć będąca własnością INVENTION jest warta ok 10 zł zł a ten biurowiec ok 50-60 mln zł....DOWIECIE SIĘ W SWOIM CZASIE :)
Ja dziś 30 k szt. delikatnie dobrałem bo lubię kupować tanio :)