Patrząc na dzisiejszą sesję i czytając Wasz komentarze napisze kilka słow od siebie. Gram na giełdzie długo, głownie New Connect (dość specyficzny rynek) i wiem jedno, na giełdzie wygrywają cierpliwi. Dziś sprzedawali głownie Ci, którzy kupili po 60, 70 zł i nagle zobaczyli, że kurs -10% i panika, sprzedać czym prędzej nawet na stracie. Większość szukała tutaj szybkiego zysku, kupi za 60 w jeden dzięń i na drugi jak będzie rosło to sprzeda i zarobi, a jak będzie spadalo to też sprzeda i straci. Ja już nie raz sprzedałem bo spadało 1 czy 2 sesje a poźniej jak przez 10 szło w górę to kupowałem drożej. Ale to było bardzo dawno temu. Nauczyło mnie to jednego. Jak spada to sprzedam jeżeli:
- spolka może byc zawieszona
- moze być bankrut
- ma długi, niepewny zarząd, dziwne powiązania
A NEPTIS jest nową spółką, która:
- stworzyła jedną z najpopularniejszych nawigacji w Polsce
- ma bardzo duże zyski
- ma młody ambitny i nie zepsuty zarząd
- rozwija się na rynku aplikacji mobilnych (obecnie najbardziej dochodowy na świecie)
- otrzymała nagrodę Lokalizator Roku 2014
W takim przypadku nie sprzedaje się spółki nawet jak kilka dni traci. No ale jak ktos zainwestował 1000 zł i stracił to niech sprzeda i przestanie pisać głupoty na tym forum.
Tego nie zrozumie... ja jak sprzedam to przestaje pisac o danej spolce, a tutaj pelno ludzi, ktorzy sprzedali a teraz bedą wypisywac negatywne rzeczy (w 99% nieprawdziwe)
Moim zdaniem ktos, kto kupil na IPO to nie po to by za 3 dni sprzedać.
Jak wejdzie tutaj większy inwestor to nie zdazycie kupić po takiej cenie.
Ja do niczego nie nakłaniam, kazdy ma swoj rozum i powinien wiedziec czy warto wejsc czy nie. Na gieldzie kupuje sie przyszlosc a nie terazniejszosc.
Ktos pisal tu, ze bedzie 200 zł... a dlaczego nie ? Po google, facebook i innych spolkach informatycznych nikt na poczatku by nie powiedzial, ze beda kosztowac tyle ile teraz.
Najbardziej rozwalilo mnie jak ktos napisal, ze to zarzad wywala dzis bo potrzebuje pieniedzy :d hahaha bez komentarza