Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,72 zł , zmiana od tamtej pory: -54,75%

Podsumowanie

To tak w skrócie wnioski po czacie. Oczywiście subiektywne. Sam Prezes twierdzi, że według analiz i zleconego audytu akcje są niedoszacowane. Spodziewamy się znaczących wzrostów przychodów co pozwoli nam przejść w połowie 2025 roku na przejście na rynek główny. Widać, w wywiadzie, że bardzo dużo informacji jest nie podanych do publicznej wiadomości, zapewne toczą się negocjacje lub finalizacja umów. Do połowy maja karta ma być dostępna dla wszystkich użytkowników. Kantor walutowy ma być dość szybko podpięty jako konkurencja dla revoulta. Dzięki karcie chcą dać możliwość wyjścia pieniądza z ich ekosystemu, a także możliwość wpłat na ich konto. Dwa banki ukraińskie mogą wejść do akcjonariatu, oba zapewniają inne możliwości. Jeden dysponuje możliwością transferu środków, a drugi jest największym prywatnym bankiem na Ukrainie( uznawany za najbardziej nowowczesny). Możliwość transferu środków spoza polski na ukraine jako konkurencja dla WesternUnion. Przez co chcą pozyskać użytkowników do swojej aplikacji. Najwięcej środków transferowanych na ukraine jest z Włoch, NIemiec, Francji. W czerwcu jakiś nowy produkt o którym prezes nie chciał zbyt mówić. Chcą wchodzić w kooperacje z spółkami które dysponują duża liczbą użytkowników. Akcja promocyjna z Kubą Błaszczykowskim jako ambasadorem jest podpisana do końca roku z możliwością przedłużenia o kolejne 2 lata. Ogólnie widać, że prezes widzi że to może być przełomowy rok i spółka po fazie stagnacji powinna wejść w okres szybkiego wzrostu.
Emisje akcji są jakby wyrównaniem, nagrodą za ciężka prace na rzecz firmy. Jako przykład był podany GetinBank, w którm w drozeniu po stronie Getinu pracowało 30 pracownikow a po stronie Mpaya 3 osoby. Tak czy inaczej to akurat mi sie nie podoba ale nie ma lepszej motywacji niż akcje spółki dla pracowników czy tez dla ambasadora. Chcą pozyskać 15 milionów z emisji, nie wiem czemu jak to liczyłem wczoraj wychodziła mi emisja między 1zł - 1,5zł. Prezes jasno dał do zrozumienia, że współpraca z Rafałem Z była błedem i drugi raz by nie wszedł w nią oraz, że komunikat KNF był lakoniczny i powinien tyczyć się konkretnej osoby,
pozdrawiam ....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MPAY 0,00% 0,32 2025-09-18 16:47:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.