1/. cukier - nie wiem skąd jeszcze wzięli taką ilość przy gigantycznej sprzedaży w poprzednim kwartale (spodziewałem się góra 40kt); całkiem dobra cena sprzedaży (wzrosty cen na świecie mamy dopiero od połowy września); powinien być dobry wynik na cukrze, bo ostatnio był już tanio ujęty w bilansie - jak to częściowo tegoroczna produkcja to tym bardziej;
2/. duża sprzedaż (prosto z pola - niskie koszty??) - świetna cena jak na ten sezon - zebrali jakościową mimo pogody - fachowcy;
3/. kuku - w tym roku nie mamy na sprzedaż (wg mnie) - sprzątneli silosy - poszło na gorzelnię - zawsze coś;
4/. słonecznik - tegoroczne zbiory (prosto z pola - niskie koszty??) - koszony w końcówce kwartału - świetna cena - będzie zysk;
5/. rzepak - (prosto z pola - niskie koszty??) - świetna cena - poszedł raczej cały, z głowy jeden temat - będzie zysk;
6/. olej - zadziwiający wzrost ceny - notowania światowe tego nie zapowiadały (???);
7/. śruta sojowa - bez zmian (tylko taki drobiazg, że teraz mamy nisko ujętą soję w bilansie);
8/. mleko - piękna ilość cały czas - rewelacyjna cena (rentowność tu to niedługo będziemy mieli ponad 100% :-);
ogólnie to ręce mi opadają, kiwam głową i nie będę pisał co mówię do siebie jak czytam te ich tabelki....