Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  30,00 zł , zmiana od tamtej pory: 53,33%
1/. cukier - nie wiem skąd jeszcze wzięli taką ilość przy gigantycznej sprzedaży w poprzednim kwartale (spodziewałem się góra 40kt); całkiem dobra cena sprzedaży (wzrosty cen na świecie mamy dopiero od połowy września); powinien być dobry wynik na cukrze, bo ostatnio był już tanio ujęty w bilansie - jak to częściowo tegoroczna produkcja to tym bardziej;
2/. duża sprzedaż (prosto z pola - niskie koszty??) - świetna cena jak na ten sezon - zebrali jakościową mimo pogody - fachowcy;
3/. kuku - w tym roku nie mamy na sprzedaż (wg mnie) - sprzątneli silosy - poszło na gorzelnię - zawsze coś;
4/. słonecznik - tegoroczne zbiory (prosto z pola - niskie koszty??) - koszony w końcówce kwartału - świetna cena - będzie zysk;
5/. rzepak - (prosto z pola - niskie koszty??) - świetna cena - poszedł raczej cały, z głowy jeden temat - będzie zysk;
6/. olej - zadziwiający wzrost ceny - notowania światowe tego nie zapowiadały (???);
7/. śruta sojowa - bez zmian (tylko taki drobiazg, że teraz mamy nisko ujętą soję w bilansie);
8/. mleko - piękna ilość cały czas - rewelacyjna cena (rentowność tu to niedługo będziemy mieli ponad 100% :-);

ogólnie to ręce mi opadają, kiwam głową i nie będę pisał co mówię do siebie jak czytam te ich tabelki....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ASTARTA 0,33% 46,00 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.